Januari 25, 2011

Universal Studio (Part 1)

Wahhh...cam xcaya aku dah sampai SINGAPORE.... plan last minit,alhamdulillah.....jadi gak pegi,sbb kebiasaannyer bile plan awal2 nie pastu tinggal habuk jer... sbb xkan menjadi...nie disbbkan last minitnyer plan,akhirnya aku sampai gak ke UNIVERSAL STUDIO SINGAPORE....kalau korang pernah bace entry aku yg nie MAHU BERCUTI...???? ade terselit pasal aku nak gi sini....So, utk ke USS dah tercapai....tgu plan utk next percutian lak... Insyallah......

Meh sini aku nak cerita sikit tentang kos dan perjalanan aku ke USS.... Aku dapat 1 pakej dri travel agency di JB...adik ipar kakak aku kenalkan...masa dier pegi pakej murah sikit RM175 seorang... tapi masa aku pegi nie aku dapat pakej DEWASA RM195 seorang (tiket bas pegi-balik, $5 voucer makanan, $5 voucer barang & tiket masuk Universal Studio) , KANAK-KANAK 3-12thn RM155 seorang (tiket bas pegi-balik, $5 voucer makanan, $5 voucer barang & tiket masuk Universal Studio) dan KANAK-KANAK 3thn kebawah RM25 seorang (tiket masuk Universal Studio)....Perjalanan dari JB-Singapore ambil masa 1 jam (kalau xjem)... ooo...pakej nie ade 2 waktu utk korang pegi.... sama ada korang nak pegi kol 7.00pg-7.00mlm or 10.00pg-10.30mlm.... aku ambil kol 10.00pg-10.30mlm...sbb mlm pun ade aktiviti....tu tgu part akhir aku cerita....

Group aku pegi seramai 8 orang dewasa... dalam kol 9.30pg kami semua kene berkumpul di TUNE HOTEL JB.... sbb bas tgu kat situ...kami naik bas ODYSSEY.... bas sgt selesa yek kawan-kawan...cam VIP nyer bas....sepanjang perjalanan aku terasa ngantuk,tapi xleh nak lelapkan mata...sbb teruja dapat pergi negara org... walaupun SINGAPORE nie dekat...tapi 1st time bagi aku utk berjalanan selain dlm MALAYSIA... oklah..akhirnya sampai gak... aku suka tgk rumah2 kat SINGAPORE....design nyer menarik hati... aku xsempat nk snap gmbar...mood utk bergambar xdtg lagi masa tu....




Akhirnya sampai gak aku ke sini.....terus kuarkan kamera..n snap-snap sebanyak yg mungkin...weeee.......mangsa fotografer aku adelah adik aku....sbb tu aku bwak ko dik...heheheheheh....


Masa aku smpai nie dah ramai org k...kalau pegi kol 7 pagi tadi confirm xramai.. tpi tempat nie dibuka start kol 10.00 pg....mase aku smpai tu dlm kol 11.00 tghri...sedang elok la...tu pun nak maen kene beratur panjang....masuk 1 hari memang xcukup k....



Aku terasa seperti di Oversea....Tapi cuaca di sana sgtla panas....


...MADAGASCAR...



Errkk...adekah ini pingu-pingu???
Aku xpastila nie kartun ape....sbb nampak jer ade kartun2 nie,kiteornag terus terjah....
sbb nampak comel la....

Banyak lagi tempat2 yg aku nak tunjuk nie...
tunggu next entry ok...
harap korang bersabar yerkk.....

20 ulasan:

Tapak Selangkah berkata...

nak tanya blh bg x no. tipon travel agensi yg u pegi ni... berminat pulak..

Tanpa Nama berkata...

boleh email kat saya no telepon travel agency tu tak? email kat eilda_777@yahoo.com. thanks

Tanpa Nama berkata...

boleh tolong email no. travel agent tu tak? tk
eilda_777@yahoo.com

Tanpa Nama berkata...

kalo group jz ade 3-4 pax je cmne??still have to wat passport ke x??

Tanpa Nama berkata...

hye..bole tlg emailkn no. travel agent tu tak? mack_88dispose@yahoo.com

Tanpa Nama berkata...

salam. boleh tk nk num travel agent tu? nk sgtsgt.
email : hanis.amira@rocketmail.com

thank you.

MencariNur berkata...

nk mntak kontek no. travel agent tu...urgent ni huhuhu
nazlina52@gmail.com
nk g uss jumaat ni huhuh
maceh yer

Tanpa Nama berkata...

boleh emailkan no phone travel agent ke uss nie
sarah_ayu25@yahoo.com
terima kasih

miss shera berkata...

hie.boleh bagi no travel agent tu?
thanx
misstorred@gmail.com

@renim berkata...

marina- 019-7945757 (travel agency uss)

EeYda Sue berkata...

Salam
nak minta no tel travel agent tu jugak..

idasuzana87@gmail.com

thanx..=)

Tanpa Nama berkata...

hye saya pon nak jugak...email ke pink_arissya7@yahoo.com,,tq

shafeeca berkata...

babe,,tolong bagi detail pasal agensi pelancongan yg u pegi ke universal studio singapore tu boleh?

emailkan ke : sha_alexis@yahoo.com

walaweh !!! berkata...

tolong bagi detail mengenai agensi pelancongan tu boleh ?
amiruldanielsabri@yahoo.com

walaweh !!! berkata...

tolong bagi detail pasal agensi pelancongan yg u pegi ke universal studio singapore tu boleh?

amiruldanielsabri@yahoo.com

:)

Maz berkata...

plan nk g akhir tahun ni thanks nombor phone yg kt tepi tu kan ?
klu sudi follow la blog sy
www.hatimamaz.blogspot.com

fauziah berkata...

Boleh tak saya pun nak tau psal travel agency yang offer ke universal studio tu as soon as possible.. ni email saya fauziahkarim.0601@gmail.com.. camner nak contact travel agency ni??

Tanpa Nama berkata...

boleh pm me no travel agent tu. tq
email to aszrul.daniel@yahoo.com

Tanpa Nama berkata...

hai,boleh email no travel agent tuh x?mekacih


shairah.83@gmail.com

Tanpa Nama berkata...

bestnyer, kasi emailkan nombor agensy tu boley?? plz...

qenaari_azam@yahoo.com

thanks...