Ogos 15, 2011

Kota Kinabalu - Part 2

Kota Kinabalu - Part 1

 Sambungan dari Part 1 (yg belum bace part 1 g klik link atas nie), Hari ke-2 aku kat sana, pagi tu dlm kol 8.00pg xsilap aku (maklumla kat sane kol 6pg pom dah cerah) kami siap2 utk g breakfast (tempat kami tido xde sediakan breakfast ok)...kami g breakfast kedai mamak yang aku pergi  mlm tu... 

pas habis breakfast,terus tunggu bas depan kedai mamak tu jer... nak g Pasar Philipine semula,sbb ada yg yg nak cari barang2 yang telah dikirim.... naik bas kene bayar 50 sen jer... bas tu akan berenti kat bustand pastu kami kene naik bas ke bandar pulak... 50 sen gak kene bayar... 



sampai Pasar Philipine,masing2 berpecah sbb masa yg diberikan sikit jer.. lebih kurang 1jam 30 minit jer... aku adelah beli skit2 barang utk abah & adik beradik... pastu cuci2 mata jer...

 Dalam kol 10 pg kami tgu van dtg pastu balik hostel dan ambil beg dan terus check out (beg dah dikemas sblum kuar breakfast)... Pastu perjalanan kami diteruskan pegi ke Kundasang..perjalanan mengambil masa dlm 2 jam...penat duk dlm van...huhuhuhu....dalam kol 12.30 tghri kami berenti makan di Pekan Ranau. lepas lunch kami meneruskan perjalanan..tempat pertama yg kami singgah tempat Fish Massage (Terapi Ikan Kelah yg Jinak) bayaran masuk RM5 seorang utk 15 minit je ko xsilap aku la.... yang lelaki semua dah masuk air,aku takot2 sbb geli...serius geli wehhh... dorang bengang, dah bayar tapi xnak masuk... penat dorang paksa aku masuk..hahahahhahaha....


see...aku duk tepi2 tu jer.. itupun ikan dtg dekat aku dah naik darat balik... hahahahahhaah... geli xtahan tu...  euuuwwww..... itupun dorang masuk je ade yg menjerit2 sbb ckp ikan tu gigit..eeuuwww...lagilah aku xberani kan...kat sebelah sini  ikan ganas2 sikit...hehehhehehe

 Kat sini ok skit.. ikannyer xganas2... boleh la masuk kan kaki sikit...huhuhuhuhu... tu pom tahan geli...ngeeee....


Nak amek gambarnya pasal,sanggup tahan diri... hahahahahahah... kelakar tol time nie...  pas hbis kat sini kami dibawa ke Canopy Walk...masa nie langit dah mendung,ada tanda2 nak hujan.... baik je sampai kat Canopy Walk,hujan lebat turun....kami maen redah jer,aku terpaksa beli payungkan... berjalan la atas jambatan2 tu dgn berpayung..hahahahah..... cam ape dah....ikotkan hati nak je redah air hujan tu, tapi disebabkan aku bawak camera,terpakse batal niat....


hbis jalan kat Canopy Walk,yang lelaki semua g mandi manda kat Poring Hot Spring...Aku sorang gugurlkan so, aku xmandila....mandi dlm bilik air lg bagus...huhuhuhuh...lame gak la dorang berendam... dalm kol 6 ptg dah siap semua kami terus bertolak ke Kinabalu Park....sampai Kinabalu Park pom dah malam walaupun jam baru kol 6 lebih..tapi suasananyer dah cam kol 8 mlm ok...nanti aku sambung Part 3...cam dah xbest jer nak cerite sbb dah 3bulan berlalu..huhuhuhu......^_^



2 ulasan:

~~zAnAfAhMi~~ berkata...

Sekali sekala seronok, kalau dah menetap kat sini, biasa je semua ni.....cuma Sabah masih lagi dgn hutan belukar yg belum terhakis. Itu pun ada gak tanah runtuh.

Zura berkata...

bestnye..bilelah nk smpai sana..??